Gökhan Türkmen Sözcü Gazetesi Sercan Meriç Röportajı !

Nis 30 • Bültenler, Gökhan Türkmen Bültenleri, Gökhan Türkmen Haberleri, Haberler, Yazılı Basın • 1691 görüntüleme • Yorum yok Gökhan Türkmen Sözcü Gazetesi Sercan Meriç Röportajı !

Gökhan Türkmen’den çarpıcı açıklamalar! ‘Gençlere inancım var…’
Başarılı müzisyen Gökhan Türkmen, son olarak Lafügüzaf single’ı ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. Şarkı için gemide klip çeken ve gemide çalışan emekçilerin haletiruhiyesini yansıtan Türkmen, genç müzisyenlere yönelik verdiği destekle de tanınıyor. “Birbirimize dokunamadığımız ve dolayısıyla tam olarak anlayamadığımız, genel olarak yüzeysel yaşadığımız bir zamandayız” diyen Türkmen, “Çocuklara, gençlere ve bize olan inancım hep var. Duyarlı olmak, doğanın bize verdiği güçten vazgeçmemek, görmek, duymak bizim yapabileceğimiz şeyler. Biz bu güce sahibiz ve bunu en etkili ve kaliteli şekilde kullanabiliriz diye düşünüyorum” diyor.

Son olarak Lafügüzaf’ı çıkardınız. Neden bir albüm yerine bir single yayınladınız?
Şarkı bizi çok heyecanlandırdığı için bir an önce dinleyicilerimizle buluşturmak istedik. Bundan sonra da bir süreliğine single mevzusu devam edecek. Ara ara tek şarkılarımızı yayınlayacağız.

Şarkıya bir gemide klip çektiniz ve tayfanın haletiruhiyesini yansıtıyorsunuz. Nasıl gelişti klibin senaryosu?
Sevgili eşim, ekip arkadaşım Güneş ve yönetmenimiz Damla Yolaç’ın fikriydi. Sonra geliştiren yönetmenimiz oldu. Bir kadın ile bir erkek arasında gelişen bir aşk hikayesini anlatmaktansa böyle bir yaklaşım daha iyi olur diye düşündük. Özlemler, sıkıntılar ve zorluklar, ölümler gibi konulara kısa da olsa değinmek istedik.

Aileye önem veren birisiniz. İki kızınız var. Evlilik ve iki kız babası olmak nasıl etkiledi hayatınızı?
Pozitif yönde etkiledi tabii ki. Daha iyi ve verimli bir insan olmaya çalışıyorum. Daha sakin, daha ön yargısız, daha empati yapan… Hayatın içerisinde daha çok kaliteli nefes almaya çalışıyorum. Ailem bana bu gücü veriyor.

‘ÇOCUKLARA VE GENÇLERE İNANCIM VAR’

Genç müzisyenlere destek olmak İçin GTR Müzik yapım şirketini kurdunuz. Çoğu isim elini bu konuda yeni isimler için taşın altına koymuyor. Sizin motivasyonunuz neydi?
Ben de çok zorluk çektim! Hem onları anlayabilen bir yapımcı olmak istedim hem de şarkıcılıktan önceki hayalimdi bu benim.

Küresel ısınmaya dikkat çeken Vay Halimize şarkınızla sosyal konulara olan hassasiyetinizi gösterdiniz. Kaosun yaşandığı, savaşların arttığı, insanın dünyayı yok etme güdüsünün her zamankinden fazla olduğu bu dönemde dünyanın gidişatına dair görüşleriniz nedir?
Birbirimize dokunamadığımız ve dolayısıyla tam olarak anlayamadığımız, genel olarak yüzeysel yaşadığımız bir zamandayız. Bu her şeye yansıyor maalesef! Bu beni korkutmuyor değil tabii. Ama çocuklara, gençlere ve bize olan inancım hep var! O yüzden de elimden geldiği kadar katıldığım söyleşilerde, röportajlarımda hayatı sakin, hissederek, sindire sindire yaşamalarını; plan yapmaktan çok hayal ederek yaşamalarını tavsiye ediyorum. Duyarlı olmak, doğanın bize verdiği güçten vazgeçmemek, görmek, duymak bizim yapabileceğimiz şeyler. Biz bu güce sahibiz ve bunu en etkili ve kaliteli şekilde kullanabiliriz diye düşünüyorum.

‘ÖNEMLİ OLAN YOL GÖSTERMEK’

9 Mayıs’ta Gökhan Türkmen Provada başlığı ile Zorlu PSM Caz Festivali’nde sahne alacaksınız. Farklı türler deneme nezdinde müzisyenler çoğu zaman muhafazakar olabiliyor. Sizin öyle değilsiniz…
Biz kendi şarkılarımızı yeniden prova ettiğimiz, efsane olmuş isimlerin şarkılarının intro’larını match-up yaptığımız, funk, pop-jazz, rock sound’ları ve altyapılarını duyacağınız bir playlist hazırladık. Ekip olarak konserlerimizde de orijinalinden çok farklı şarkılar yapmayı, onları yeniden düzenleyip başka şarkılarla eşleştirmeyi çok seviyoruz. Bu festivale özel olarak bu konserde de full böyle bir şey hazırladık ve çok heyecanlıyız biz de. Tabii ki benim caz festivalinde olmam bir merak konusu oldu farkındayım; ama gerçekten çok eğleneceğiz buna da eminim (Gülüyor). Müziğin evrenselliği benim için çok önemli! Önemli olan fikir vermek, yol göstermek ve farklı bir şeyler deneyerek bunu karşı tarafa samimi bir şekilde yansıtabilmek! Ben müziğimi hep bu şekilde yapmaya çalıştım. Umarım bundan sonrası için de bu güce ve ortama sahip olabilirim.

Müzik sektörüyle ilgili sözünüzü sakınmayan bir isimsiniz. Dışarıdan sanki bir grup şarkıcının tekelinde bulunan bir pop piyasası varmış ve biz sadece aynı isimlerin ürettiği ve hep aynıymış gibi tınlayan müzikleri dinliyoruz… Sizce bir duraklama dönemi var mı? Varsa bunu aşamamızın nedeni nedir?
Duraklamanın aksine ben çok değerli ve yetenekli müzisyenlerin olduğu bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. İşin ne tarafına baktığınızla alakalı bu işler. İşin endüstri kısmına bakarsanız göremezsiniz! Önemli olan bu işin gerçekten sanat yapılan tarafında neler olduğu. Biz o tarafıyla ilgilendiğimizden umutsuz değiliz (Gülüyor).

‘İYİ MÜZİK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM’

Bu sorunun aksine içinde sizin de bulunduğunuz birtakım genç ve alternatif mecrada konumlandığı görülen sanatçılar farklı denemelerden kaçınmıyor. Gelecekte ‘iyi müzik’ kazanacak mı?
Kesinlikle! Ben bunun için elimden geleni yapacağım, herkes bundan emin olabilir.

Bir sanatçı olarak toplumla kurduğunuz ilişkiyi nasıl görüyorsunuz?
Biraz soğuk, biraz durgun, fazlasıyla duyarlı, gerektiğinde sıcak, samimi, dürüst, anlamsız profesyonellikten uzak, yol gösterici olmaya çalışan ve tabii ki her zaman saygılı.

‘ÇOĞU ŞEYİ İKİ KERE DÜŞÜNDÜĞÜM OLUYOR’

Toplum tarafından bazı konularda ve müzikal üretiminizde baskı gördüğünüzü hissettiğiniz oluyor mu?
Çoğu şeyde iki kere düşündüğümüz oluyor tabii ki. Sosyal medyada bir şey paylaşırken de, şarkı sözü yazarken de, bir projeyi hayata geçirirken de… Baskıdan çok yetiştirilme tarzı da olabilir. “Şunu yapma oğlum; ayıp!”, “Bunu deme oğlum; yanlış anlaşılır!” gibi söylemlerden olabilir (Gülyüor).

MESAM ve MSG’deki tartışmalar son dönemlerde telif haklarıyla ilgili durumu tekrar gündeme getirdi. Olması gereken şey nedir size göre?
Olması gereken tek şey “matematik”. Telif konusu; sanatı, sanatçıyı koruyan en güvenilir alan olmalı. Bu alanda profesyoneller görev alırsa, matematik doğru kurulursa, eser hakları da gölgeye düşmez. Gelişen teknoloji, bilinçli yöneticiler ve tecrübelerin birleşmesinin önümüzdeki günlerde eser haklarına olumlu yansıyacağını umuyorum.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/gokhan-turkmenden-carpici-aciklamalar-genclere-inancim-var/

İlgili Yazılar

Comments are closed.

« »

cheap nfl jerseys wholesale nfl jerseys cheap jerseys cheap nfl jerseys cheap nfl jerseys cheap nfl jerseys wholesale nfl jerseys wholesale nfl jerseys wholesale nfl jerseys wholesale jerseys wholesale jerseys wholesale jerseys